70%-os támogatással készült pályát adtak át Újpalotán

2014. május. 09., 11:43   |    

70%-os támogatással készült pályát adtak át Újpalotán

A részben TAO-támogatásból készült kis méretű műfüves pályát a Hartyán Általános Iskola használhatja a jövőben.

Szépszámú közönség gyűlt össze a Hartyán Általános Iskola pályaátadó programján csütörtökön, Újpalotán. Az esemény vendége volt, többek között, a XV. kerület polgármestere, László Tamás, valamint számos sportlegenda, így Szekeres Pál olimpiai bronzérmes, paralimpiai bajnok vívó, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportpolitikáért felelős helyettes államtitkára, Buzánszky Jenő az Aranycsapat legendás alakja, Nyilasi Tibor korábbi 70-szeres válogatott labdarúgó, az MLSZ tanácsadója, Géczi István korábbi 23-szoros válogatott kapus és Mátyus János korábbi 34-szeres válogatott labdarúgó.

A ceremónia megnyitóján az iskola igazgatója, Csörgő Mária fejezte ki örömét a 30 százalékos önrésszel és 70 százalékos TAO-támogatással megépült 20x40 méteres műfüves kispályával kapcsolatban, és kiemelte: az intézmény tanulói rendkívüli lehetőséghez jutnak azzal, hogy modern, kulturált körülmények közötti sportolhatnak a jövőben. Beszédét követően az iskola tanulói zenés előadásokkal kedveskedtek az egybegyűlteknek, majd Nyilasi Tibor, az MLSZ tanácsadója tartotta meg beszédét.

Nyilasi Tibor elmondta, hogy rendkívül fontosnak tartja olyan pályák minél nagyobb számban való megépülését, melyeken a jövő nagyjai fejlődhetnek. Az elmúlt négy évben az MLSZ 400 pályát adott át, és célkitűzése, hogy 2017-ig 800 pályát építsen meg, beleértve a nagypályákat és kispályákat egyaránt.

|

A XV. kerület polgármestere, László Tamás többek között arról ejtett szót, hogy a kerületben több kifogástalan minőségű pályát építettek az elmúlt években. A rendszerváltás után több száz pálya helyén bevásárlóközpontok, lakóparkok épültek, a fiataloknak pedig sokszor nem volt hol játszaniuk, így nagy öröm a mai fiatalok számára, hogy egymás után birtokba vehetik a pályaépítési programban megvalósult játéktereket.

Szekeres Pál, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportpolitikáért felelős helyettes államtitkára üdvözölte a gyermekeket és elmondta: öröm látni, hogy abban a kerületben, melyben felnőtt, az elmúlt négy évben tizenhárom pályát adtak át.

Buzánszky Jenőt, az Aranycsapat egykori tagját nagy lelkesedéssel fogadták a résztvevők. A korábbi jobbhátvéd főként a gyerekekhez szólt, majd elmondta, hogy az Aranycsapat játékosainak futballtudásához is elengedhetetlen volt a gyerekkorukban az utcán és a grundokon elsajátított technika és a rengeteg gyakorlás. A beszédek végén átadták a pályát, amelynek szalagját László Tamás polgármester vágta el. A pálya megnyitó mérkőzésén a kezdőrúgást Buzánszky Jenő végezte el, majd következhettek a REAC és az iskola fiú és leány utánpótláscsapatainak mérkőzései.

[galleryRel id="65906|Pályaátadás, Budapest, XV. kerület]

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS