Egyre népszerűbb az OLLÉ Program

2007. január. 15., 15:31   |    

Egyre népszerűbb az OLLÉ Program

Az OLLÉ Programiroda munkatársai országjárásba kezdtek, hogy személyesen tájékoztassák a különböző megyék illetékes vezetőit, az OLLÉ Program lehetőségeiről, valamint az iroda által nyújtott segítségről. A találkozókon polgármesterek, önkormányzati vezetők és a különböző intézmények elöljárói vesznek részt, és egyre többen jelzik, hogy csatlakoznak a programhoz.

Sportpálya nélkül nincs sport

Az országjárás során az iroda tagjai voltak már Baranyában, Győr-Moson-Sopronban, Zalában, tárgyaltak Szekszárdon, ismertették a program részleteit a budapestiekkel, és folyamatosan tájékoztatják az ország többi területének vezetőit a program számos kedvező lehetőségéről.

A pénteki, győri összejövetelt Horváth Cs. Attila, az MLSZ elnökségi tagja, a Győr-Moson-Sopron Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke szervezte meg.

- Annak idején Minarik Ede azt mondta a Régi idők focija című filmben, hogy kell egy csapat. Ez a kijelentés mára annyiban változhatna meg, hogy kell egy pálya - mondta honlapunknak Horváth Cs. Attila. - Mivel azt szerettem volna, ha a megye illetékesei személyesen tájékozódnak a lehetőségekről, megszerveztem a találkozót, amelyen harminc-harmincöt vezető vett részt, valamint természetesen a Programiroda munkatársai. A visszajelzések nagyon pozitívak, szóban már többen jelentkeztek, ezt persze január 30-ig írásban is meg kell majd erősíteniük. A sportegyesületeknek egyértelműen szükségük van az OLLÉ-ra, hiszen az időjárási viszonyok miatt a pályák három-négy hónapig nem használhatók. Az iskoláknak is nagy hasznára válhat a program, mert ideje lecserélni a régi aszfaltozott, bitumenes játéktereket.

Egy felhasználási ötlet a sok közül

A találkozón Várnagy András, a győri Széchenyi István Egyetem Testnevelési és Sportközpontjának vezetője jelezte: intézményének több pályára is szüksége van.

- Négy kispályát szeretnénk egymás mellé építtetni, amelyek, ha keresztben játszanak rajtuk, majdnem egy szabályos nagypályát adnak ki - ecsetelte teveit Várnagy András. - Így a diákok többféle sporttevékenységre is igénybe vehetnék a műfüves játékteret. Intézményünkben igen komoly sportélet zajlik, vagy ötven kispályás csapatunk van, és a játékosok nagyon örülnének az új pályáknak, amelyeknek a kihasználtsága is nagy lenne. Diákjaink mellett természetesen a város sportolni kívánó polgárainak is lehetőséget biztosítunk majd a mozgásra. Az OLLÉ Program nagyon kedvező a számunkra, hiszen a Programiroda munkatársai a pályaépítés közbeszerzési-jogi tanácsadói, hitelminősítési, banki szakjogászi, tervezői, műszaki ellenőri és általános tanácsadói szolgáltatásaihoz is hozzásegítenek. Nemcsak felmérik az igényeket, hanem a terveket, tendereket is elkészítik, nem kell a saját időnkből áldoznunk minderre. Szóval a kezdeményezés remek, biztos vagyok abban, hogy rajtunk kívül sokan kihasználják majd a lehetőséget.

A Széchenyi Egyetem mellett számos - fővárosi és vidéki intézmény, önkormányzat - jelezte már konkrét igényeit a Programirodának.

A programhoz való csatlakozáshoz szükséges igényfelmérő adatlapot (amelyet honlapunkról is le lehet tölteni, az oldalt található OLLÉ-menüpont alatt) január 30-ig kell kitölteni és eljuttatni a Programirodának faxon, vagy postai úton.



A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS