Kistarcsán műfüves pályán tanulják a focit a diákok

2013. szeptember. 11., 17:24   |    

Kistarcsán műfüves pályán tanulják a focit a diákok

Szeptember 6-án adták át a kistarcsai Simándy József Általános Iskola udvarán az MLSZ Országos Pályaépítési Programja keretében felépült műfüves pályát. A kistarcsai diákok neves szakembertől tanulhatják a labdarúgás alapjait.

Az eseményen a Magyar Labdarúgó Szövetség részéről megjelent Dunai Antal, az MLSZ szakmai alelnöke, Gudra Tamás gazdasági igazgató, valamint Benkő Tamás, az Pest megyei igazgatóság igazgatója is. Az ünnepségen Jutasi-Varró Diána igazgató asszony köszöntője után Solymosi Sándor polgármester adta át a pályát az iskola tanulóinak. Az átadott pálya első meccsei az iskola évfolyambajnokságának döntői voltak.

Érdekesség, hogy az iskola egyik testnevelő tanára Kovács Kálmán, 56-szoros válogatott labdarúgó, így a diákok elmondhatják magukról, hogy egy igazán szakavatott, A-licences edzőtől tanulhatják a labdarúgás fortélyait.

- Az iskolában tornaterem gondunk volt, ezt mostantól ki tudjuk váltani a műfüves pályával, ahol minden adott a minőségi munkához - mondta az mlsz.hu-nak Kovács Kálmán. - Fontosnak tartom, hogy az iskolai testnevelésbe bevonjuk a labdarúgást, és a gyerekek is hasonlóan vélekednek, az új pályánk egy hét alatt feldobta az iskola sportéletét. Pedagógiai szempontból is hatékony a csapatsportágak oktatása, hiszen a gyerekek megtanulnak egymásért küzdeni, csapatban gondolkodni. Szeretnék egy hosszú távú szakmai kapcsolatot kialakítani a Magyar Labdarúgó Szövetséggel, a ugyanis a labdarúgásunk is sokat profitálhatna abból, ha az általános iskolákban egyre nagyobb teret nyerne a futball. Mintaszerű összefogást szeretnék elérni az MLSZ-szel, amely példát mutathat más iskoláknak is.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS