Nincs már megyeszékhely műfüves pálya nélkül

2013. április. 25., 16:30   |    

Nincs már megyeszékhely műfüves pálya nélkül

Már minden megyeszékhelyen van nagyméretű műfüves pálya - hivatalosan is átadták a Salgótarjáni BTC új, műfüves focipályát, amely az MLSZ Pályaépítési Programjának keretében épült meg.

Bár a Salgótarjáni BTC csapata már edző- és bajnoki mérkőzést is játszott a tóstrandi új műfüves focipályán, a hivatalos átadást pénteken tartották a gyönyörű környezetben fekvő területen. A mintegy 124 millió forintos fejlesztést a Magyar Labdarúgó Szövetség támogatta, de Salgótarján városa is letette voksát annak szükségessége mellett azzal, hogy az önkormányzat 27 millió forint önrészt biztosított a fejlesztéshez a helyi labdarúgás fejlődése és a sikeres utánpótlás-nevelés érdekében.

Az átadóünnepségen Székyné dr. Sztrémi Melinda, Salgótarján polgármestere köszöntötte elsőként a jelenlévőket, majd a nemrégiben hetvenedik születésnapját ünneplő olimpiai bajnok Dunai Antal, az MLSZ tanácsadója szólalt meg, aki nem titkolta elragadtatottságát a megjelentek és a gyermekek előtt.

"Az utóbbi években rengeteg átadón jelenhettem meg, de ide nagyon nagy örömmel jöttem. Olyan sportolók ellen mérkőzhettem annak idején ebben a városban, mint Szalay és Básti, akikkel olimpiai bajnokok lettünk ’68-ban. Itt minidig meg kellett szenvedni, ide nem lehetett úgy jönni, hogy „majd rugdosunk pár gólt”… Küzdeni kellett még a döntetlenért is, pedig jó csapatunk volt akkor a Dózsával. Most pedig nagy változásokat látok, ami nagyon szimpatikus és ebben a légkörben, környezetben dolgozni – ez fantasztikus, ilyen helyen még nem is voltam az elmúlt időszakban. Néztem a gyerekeket az átadó előtt, talán már itt is egy új Szojka, egy Szalay, Básti, Répás" – fogalmazott Dunai Antal.

A hivatalos programot követően barátságos mérkőzésekre került sor a Salgótarjáni BTC, az SKSE és a Balassagyarmat öregfiúk csapatai között.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS