Oroszlány is műfüves pályával gazdagodott

2012. szeptember. 02., 22:35   |    

Oroszlány is műfüves pályával gazdagodott

Az MLSZ pályaépítés programjának újabb gyümölcse: augusztus 30-án felavatták Oroszlány új műfüves pályáját.

 

A 20x40 méteres, villanyvilágítással rendelkező műfüves pálya a Hamvas Béla Gimnázium és Szakképző Iskolában épült, több mint 30 millió forintba került. A költségek 70 százalékát a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) pályázatán nyerték az oroszlányiak, a fennmaradó részt az önkormányzat tette hozzá.

Takács Károly polgármester beszédében kiemelte: a város mérete, és a kistérségi kötelezettségik is indokolták, hogy belevágjanak a fejlesztési programba. A pálya elhanyagolt, nem kihasznált területen épült fel. Bíznak abban, hogy mostantól élettel telik meg. A település vezetője hozzátette: lesz folytatás is, a volt Gárdonyi-iskolában nagyméretű műfüves pályát építenek.

Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, a megyei kormányhivatal vezetője arról szólt, hogy tanévkezdéskor nagyobb ajándékot el sem lehetne képzelni, mint egy ilyen szép pályát. Jól szolgálhatja a mindennapos testnevelést és az utánpótlás-nevelést is.

Mészöly Kálmán 61-szeres válogatott labdarúgó, egykor szövetségi kapitány – akinek édesapja a közeli Majkon, édesanyja pedig Csákváron született – elmondta: mindig szívesen látogat Oroszlányba. Azt szeretné, ha a szárnyaikat itt bontogató gyerekek közül 10-15 év múlva többen úgy köszönnének rá, hogy 2012-ben, a műfüves pálya avatásakor találkoztak a bányászvárosban.

Khéner László, az MLSZ megyei igazgatója örömét fejezte ki, hogy a pályabezárási és a plázaépítési dőszakban Oroszlány kiállt a sport mellett. Kívánta, hogy a műfüves pálya legyen a város közösségi életének egyik központja.

Dr. Kancz Csaba, a megyei labdarúgó-szövetség társadalmi elnöke reményét fejezte ki, hogy a foci kormányzati támogatásának köszönhetően egy évtized múlva már nem az lesz a kihívás, kijut-e a válogatottunk a világbajnokságra, vagy az Európa-bajnokságra, hanem az, hogy azokon milyen eredményt ér el.

Khéner László honlapunknak beszámolt arról is: két hét múlva Ácson adnak át 20x40 méteres műfüves pályát, készül a tatabányai grundpálya is. 2013. június 30-ig megépül az oroszlányi nagyméretű, a nagyigmándi 20x40 méteres pálya, illetve a bábolnai grundpálya is.


A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS