Tíz százalékos önrésszel épült műfüves pálya Kisbéren

2014. március. 17., 10:46   |    

Tíz százalékos önrésszel épült műfüves pálya Kisbéren

A Magyar Labdarúgó Szövetség pályaépítési programjának (OPP) keretében pénteken a Komárom megyei Kisbéren adtak át kedvezményes konstrukcióban épült műfüves játékteret.

Mészöly Kálmán, a kétszeres világválogatott labdarúgó, egykori szövetségi kapitány is jelen volt azon a kisbéri ünnepségen, amelyen felavatták a település új, 20x40 méteres műfüves focipályáját. A pálya Komárom-Esztergom megyében a tizenkettedik volt a sorban, amelyet az Magyar Labdarúgó Szövetség és valamelyik helyi önkormányzat közösen építtetett. A 20x40 méteres játéktér a palánkrendszerrel és a villanyvilágítással együtt 29 és fél millió forintba került. Mivel Kisbér hátrányos helyzetű kistérségben található, ezért kihasználhatta az MLSZ kedvezményes konstrukcióját, az önkormányzatnak nem 30, hanem csak 10 százalékos önrészt kellett vállalnia.

– Egy olyan sportegyesület, amelynek ilyen csodálatos műfüves pályája van, megérdemelné, hogy a jelenleginél magasabb osztályban szerepeljen. Bízom abban, hogy minél előbb feljebb lép a Kisbéri Spartacus. Reménykedem abban is, hogy sok ügyes „lurkót” ad majd ez az egyesület, ez a pálya is a magyar focinak – mondta Mészöly Kálmán, a Magyar Labdarúgó Szövetség nagykövete.

Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánymegbízott egyebek mellett arról szólt, hogy hasznosnak tartja a sportlétesítmények építéseit, fejlesztéseit. Egy-egy műfüves pálya átadása után azt tapasztalták, hogy igénylik a településen és a környékben élők, sok helyen alig lehet edzésekre, meccsekre időpontot találni. Komárom megyében is emelkedett a focisták száma, napjainkban hatvanhét egyesületben több mint hatezren rúgják a labdát. A kormánymegbízott hangsúlyozta azt is: az utánpótlásra, a tehetségek nevelésére érdemes áldozni. Megtérül a „beruházás”, még ha ez klasszikus közgazdasági értelemben nem is mérhető.

$galeria_cim



Khéner László, az MLSZ megyei igazgatója elmondta: a szövetségnek kiemelt programja az amatőr foci támogatása, az infrastruktúra fejlesztése. Bakonyalja különösen fontos a megyei igazgatóság számára, nagy örömükre néhány év kihagyás után a térség csapatai 2011-ben visszatértek az MLSZ versenyrendszerébe. Az igazgató örömét fejezte ki azért is, mert a klub a közeljövőben felújítja öltözőjét is, illetve az önkormányzat tervezi az élőfüves pálya gyepszőnyegének cseréjét. A beruházások a térség labdarúgását, sportját „húzhatja majd fel” – fogalmazott Khéner László.

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője kiemelte: mindig öröm számára, ha pályaavatási ünnepségen vehet részt. Az elmúlt harminc évben rengeteg sportlétesítmény szűnt meg, ám az utóbbi három évben, az új stratégiának köszönhetően a kisbéri volt a 187. pálya, amelyet átadtak. A szóvivő hozzátette: a labdarúgó-szövetség tervei szerint 2016-ig 1000 pálya épül meg hazánkban, és várhatóan az igazolt játékosok száma a jelenlegi 200 ezerről 350 ezerre emelkedik. Sipos Jenő kívánta, hogy a műfüves pálya legyen igazi közösségi tér, ahol barátok találkoznak, barátságok szövődnek Kisbéren.

A pályát Bajkai Csaba római katolikus pap, esperes-plébános áldotta meg. A rendezvényen Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke labdákat adott át, s házigazdaként természetesen ott volt dr. Udvardi Erzsébet polgármester is.

A hivatalos ceremóniát követően a labdáé volt a főszerep, a minitornán az MLSZ megyei igazgatóságának csapata – a Veszprém, illetve Tolna megyei igazgatóval kiegészülve –, az MLSZ munkatársainak együttese, illetve a Kisbéri Spartacus lépett pályára.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS