Újabb műfüves pályákat adtak át Komárom-Esztergom megyében

2013. szeptember. 23., 21:42   |    

Újabb műfüves pályákat adtak át Komárom-Esztergom megyében

Köszönhetően a társasági adókedvezményre épülő új sportfinanszírozási rendszernek, ismét újabb sportpályák átadására kerülhetett sor megyében.

A helyszín ezúttal Nyergesújfalu volt, ahol a már meglévő füves pálya szomszédságában létesült 2 db 40X20 méteres műfüves focipálya, ami akár egybe is nyitható, így kispályás mérkőzések mellett edzésekhez is kiválóan felhasználható. A beruházást óriási várakozás övezte, hiszen ilyen borítású pálya legközelebb eddig csak Dorogon volt, télvíz idején így nem volt lehetőség arra, hogy a város és a környékbeli települések csapatai helyben edzhessenek.

Az új sportfinanszírozási rendszernek köszönhetően mindez már a múlté. A város új ékszerdobozát szeptember 21-én szombaton ünnepélyes keretek között Popovics György, a Komárom-Esztergom megyei közgyűlés elnöke, dr. Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár, Khéner László az MLSZ megyei igazgatója és Mihelik Magdolna a házigazda település, Nyergesújfalu Város polgármestere adta át szépszámú ünneplő társaságában. Volt mit ünnepelni, hiszen az elkészült sportlétesítmény önmagáért beszél. A fiatalok nyomban birtokukba is vették a pályát, így már most leszögezhetjük, hogy nem lesz gond a kihasználtsággal.

Az elkészült pályák és az újjávarázsolt klubház azonban csak a kezdet. Ismerve a labdarúgó-szakosztály vezetését – élén a fáradhatatlan Elzer Istvánnal – további fejlesztések várhatóak a közeljövőben. Az átadási ünnepséget követően utánpótlástornákkal és felnőtt tornával várték az érdeklődőket a szervezők.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS