Vonyarcvashegyé a kilencedik zalai műfüves pálya

2013. október. 07., 18:09   |    

Vonyarcvashegyé a kilencedik zalai műfüves pálya

Az MLSZ pályaépítési programjának keretében felépült műfüves pályát avattak fel szombaton a vonyarcvashegyi iskola udvarán. Az ünnepség résztvevőit a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar és a helyi mazsorettek előadása fogadta.

Zala megye kilencedik műfüves pályája a Vonyarcvashegyi Eötvös Károly Általános Iskola udvarán épült fel, az ünnepélyes átadón megjelent Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő, a ZMLSZ tiszteletbeli elnöke, Józsi György, az MLSZ Zala megyei igazgatója, Péter Zoltán, a megye első válogatott labdarúgója, ifj. Gaál Miklós, vonyarcvashegyi származású labdarúgó és a helyi köz- és sportélet vezetői.

Péter Károly polgármester köszöntője után kiemelte a beruházás fontosságát, melyet nagyrészt az MLSZ finanszírozott, a 30 milliós költségvetésből 21 millió forinttal járult hozzá a megvalósításhoz. A helyi önkormányzat a terület biztosításán kívül 9 millió forintos önrészt vállalt, így aztán a környezet is méltóvá vált a rendszeres sportoláshoz mind a diákok, mind a mozogni vágyók számára. A pálya helyének kiválasztásban fontos érv volt, hogy az iskola sportolói részt vesznek az országos Bozsik-programban, s a megemelt testnevelés óraszám szempontjából is jó döntésnek látszik.

Józsi György kiemelte: Az MLSZ igyekszik minél többet megtenni a hazai labdarúgás fejlődéséért, az egészséges életmódra nevelés lehetőségének megteremtéséért már kisiskolás korban. Szolgálja a nagyközség sportjának fejlődését az új létesítmény!

A beszédeket tett is követte, először a meghívott vendégek lőhettek kapura -sikerrel-, majd az iskola diákjai vették nagy örömmel birtokukba az újonnan átadott pályát.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS